Voedsel Oorzaak Van Ontregeling
Voedsel, oorzaak van lichamelijke en psychische ontregeling
Over biogene aminen in ons dagelijks voedsel
We gaan bewuster om met voedsel. Natuurlijke en onbespoten voedingsmiddelen zijn we vanzelfsprekender gaan vinden en gezond, evenwichtig eten achten we van groot belang voor een goed functioneren van lichaam en geest.
Toch zijn ook die voedingsmiddelen niet per se onschadelijk. Het blijken vooral de biogene aminen in tal van levensmiddelen die ons ongemak - of erger - kunnen bezorgen. Deze giftige, organische verbindingen worden gevormd in levende organismen. Als ons lichaam ze onvoldoende onschadelijk maakt, kunnen diarree, hoofdpijn, hyperventilatie, hartkloppingen, bloedvatafwijking en allergische aandoeningen ontstaan. Worden de aminen niet verdragen, dan kunnen zelfs psychische veranderingen het gevolg zijn. Studies aan de landbouwhogeschool Wageningen en praktijkervaringen van de schrijver (homeopaat en fytotherapeut) tonen dat aan. Dit Ankertje gaat nader in op dit probleem. Het bevat tabellen waarin de gehalten aan biogene aminen van een groot aantal voedingsmiddelen genoemd worden. Ook geeft de auteur een opsomming van klachten die het gevolg kunnen zijn van persoonlijke overgevoeligheid voor deze giftige stoffen. Een boekje dat ons bewuster maakt van de waarde van het voedsel.
Auteur | | Jaap Huibers |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |