Traject Dienstverlening - Helpende Zorg en welzijn
In de dienstverlening heb je heel veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld medewerker facilitaire dienstverlening, helpende zorg en welzijn of medewerker sport en recreatie.
Het theorieboek Helpende zorg en welzijn laat je kennismaken met het werken in zorg en welzijn. Je vindt onder andere meer informatie over het ondersteunen bij wonen en huishouden, persoonlijke zorg van cliƫnten, relevante ziektebeelden, voeding en sociale en recreatieve activiteiten. Je vindt in dit boek overzichtelijke theorie, handige checklists, schema's, voorbeelden uit de praktijk en handige tips. Alles om je te helpen de benodigde vakkennis aan te leren. De inhoud is daarmee geschikt voor mbo-studenten en mensen die zelfstandig meer willen leren over het werken als helpende in de zorg en/of welzijn.
Het theorieboek Helpende zorg en welzijn maakt deel uit van de serie Traject Dienstverlening. Helpende zorg en welzijn sluit volledig aan bij de kerntaak 'Ondersteunt bij dagelijkste activiteiten in zorg en welzijn' uit het kwalificatiedossier Dienstverlening niveau 2. Bij dit theorieboek behoort het werkboek Helpende zorg en welzijn uit de serie Traject Dienstverlening.
Traject Dienstverlening
De serie Traject Dienstverlening biedt leermiddelen op mbo-niveau is en is gemaakt voor de opleiding tot medewerker facilitaire dienstverlening, helpende zorg en welzijn of medewerker sport en recreatie. Het materiaal sluit volledig aan bij de eisen van de nieuwe kwalificatiedossiers.
Traject Dienstverlening is ontwikkeld op basis van leerstijlen en leerervaringen van mbo-studenten, waardoor zowel studenten met een meer theoretische, als studenten met een meer praktische inslag er gebruik van kunnen maken. Er is rekening gehouden met de verschillende onderwijsstijlen. Traject Dienstverlening is daarmee inzetbaar binnen elk didactisch model.
Traject Dienstverlening sluit aan bij actuele opvatting over flexibiliteit en zelfstandig leren. Dat betekent dat de uitgaven ingedeeld zijn in thema's. Deze bieden theorie en de daarbij behorende verwerkingsopdrachten, praktijksituaties, zelftoetsen en evaluatie. Daarnaast komen de beroepsvaardigheden en de houdingsaspecten van de (beginnende) beroepsbeoefenaar expliciet aan de orde.
Als student ontwikkel je de juiste beroepshouding doordat de leerstof is opgebouwd uit theorie met verwerking, praktijksituaties en beroepsvaardigheden:
- De theorie bevat alle basiskennis en achtergrondinformatie bij het betreffende werkproces en bevat veel voorbeelden uit de beroepspraktijk. De verwerkingsopdrachten sluiten aan bij de leerstof in de theorie.
- De praktijksituaties zijn realistische beschrijvingen van situaties uit de beroepspraktijk, inclusief opdrachten gekoppeld aan houdingsaspecten, vaardigheden en kenniselementen.
- De beroepsvaardigheden bevatten opdrachten voor het stapsgewijs aanleren van sociaal-agogische, communicatieve, verzorgende en creatieve vaardigheden.
Auteur | | R.F.M. van Midde |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |