Bier brouwen voor starters
Ambachtelijk bier brouwen zit in de lift. Zelfs in het populaire Eén-programma Thuis zijn ze aan het brouwen geslagen. Maar vergis je niet, er komt meer bij kijken dan louter wat ingrediënten bij elkaar voegen. Pas wanneer je inzicht krijgt in het hele brouwproces, in de karakteristieke eigenschappen van ingrediënten zoals de graansoort, hop en gist, kun je een bier brouwen dat precies smaakt zoals je het wilt. Bier brouwen voor starters geeft je een basisinzicht in wat je nodig hebt om bier te brouwen, wat er eigenlijk gebeurt als je aan het brouwen bent en hoe je dit brouwproces kunt beïnvloeden en sturen afhankelijk van de ingrediënten, recepten, temperaturen en technieken. Elke handeling die je als brouwer stelt of niet stelt heeft immers gevolgen voor het eindresultaat. Voor wie iets meer wil weten, geven de auteurs technische achtergrondinformatie in aparte kaderstukjes. Met Bier brouwen voor starters krijg je de basis van het brouwen mee, zodat je met een minimum aan materiaal een lekker biertje kunt brouwen. Veel brouwplezier en proost!
Auteur | | Luc Pauwels |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |