Kleine Culinaire Encyclopedie Van Vlaanderen
De Belg mag trots zijn op zijn culinaire erfgoed: de heerlijke Vlaamse grijze garnalen, een gezonde boterham met filet d’anvers of jambon d’Ardenne, de exclusieve Poperingse hopscheuten, de Geraardbergse mattentaarten, de Lierse vlaaikens, de Luikse wafels, … En de dorstige Beld mag ook niet klagen: in welke stad of provincie ook, hij vindt er altijd wel een streekbier of plaatselijke jenever!
Het zijn stuk voor stuk producten die met veel liefde en vakkennis worden gemaakt. In zijn Kleine culinaire encyclopedie van België gaat auteur Marc Declercq in alle provincies op zoek naar deze streekeigen producten en hun fascinerende geschiedenis.
Als resultaat krijgen wij een heerlijk boek vol streekgebonden lekkers, met traditionele bereidingen en nieuwe interpretaties van klassiekers. Het boek biedt bovendien praktische informatie zoals adressen van producenten van streekproducten en adressen van restaurants waar ze worden geserveerd.
Het zijn stuk voor stuk producten die met veel liefde en vakkennis worden gemaakt. In zijn Kleine culinaire encyclopedie van België gaat auteur Marc Declercq in alle provincies op zoek naar deze streekeigen producten en hun fascinerende geschiedenis.
Als resultaat krijgen wij een heerlijk boek vol streekgebonden lekkers, met traditionele bereidingen en nieuwe interpretaties van klassiekers. Het boek biedt bovendien praktische informatie zoals adressen van producenten van streekproducten en adressen van restaurants waar ze worden geserveerd.
Auteur | | M. Declercq |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |