Mosselen
De mosselpot is niet meer weg te denken uit onze eetcultuur. Belgen verorberen per jaar dertig miljoen kilo mosselen, waarvan de Vlamingen tachtig procent voor hun rekening nemen. Met de mossel valt veel te doen in de keuken. Je kunt ze niet alleen op traditionele wijze koken, maar ook bakken, gratineren, grillen of wokken. Je kunt een mosselsoepje maken of mosselen in een salade verwerken. In Mosselen staan tal van creatieve, veelzijdige en verrassende recepten. Zowel de klassieke als de meer trendy recepten komen aan bod, met lekkere bijbehorende sausjes en aangepast drankadvies. Bij het bekijken van de prachtige foto’s bij de gerechten komt het water je al in de mond.
Voordat de mossel in de pot belandt, heeft ze echter al een lange weg afgelegd. Het duurt gemiddeld twee jaar voordat ze geschikt is voor consumptie. Nederland, met de Oosterschelde en de Waddenzee als belangrijkste kweekgebieden, is een van de grootste mosselproducenten van Europa. In Mosselen wordt ook het verhaal van de mossel verteld. Welke soorten zijn er? Wat is het verschil tussen bodem- en hangcultuur? Wat zijn goede mosselmaanden? Hoe bewaar je mosselen het best?
Voordat de mossel in de pot belandt, heeft ze echter al een lange weg afgelegd. Het duurt gemiddeld twee jaar voordat ze geschikt is voor consumptie. Nederland, met de Oosterschelde en de Waddenzee als belangrijkste kweekgebieden, is een van de grootste mosselproducenten van Europa. In Mosselen wordt ook het verhaal van de mossel verteld. Welke soorten zijn er? Wat is het verschil tussen bodem- en hangcultuur? Wat zijn goede mosselmaanden? Hoe bewaar je mosselen het best?
Auteur | | V. de Meyer |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |