Samenwerkend leren

Samenwerkend leren

Goed communiceren en werkelijk samenwerken in het dagelijks leven is een behoorlijke uitdaging. In de klas is dat niet anders. Het concept samenwerkend leren is echter één van de krachtigste instructiestrategieën om het leren te verbeteren. Samenwerkend leren: praktijkboek leert (toekomstige) leerkrachten hoe ongestructureerd groepswerk leerdoelgericht samenwerken kan worden.

Waarom kiezen voor Samenwerkend leren: praktijkboek?
* één van de krachtigste instructiestrategieën om het leren te verbeteren;
* leert studenten om groepswerk leerdoelgericht te structureren;
* bevat talloze praktijkvoorbeelden, werkvormen en tips voor de dagelijkse praktijk.

Samenwerkend leren laat zien hoe docenten en leerlingen gezamenlijk verantwoordelijkheid kunnen dragen voor het leerproces. Het boek belicht een groot aantal optionele samenwerkingsstructuren. De sterke en zwakke kanten van samenwerkend komen aan bod, evenals succesfactoren en de klassenorganisatie rond samenwerkend leren. Het boek biedt vele praktische handreikingen aan de hand van voorbeelden, werkvormen en tips, vaak direct afkomstig uit de praktijk. Elk hoofdstuk sluit af met een uitgebreid overzicht van wat de literatuur over dat thema te zeggen heeft. De inhoud van dit boek is daarmee stevig geworteld in een combinatie van theorie en praktijk. Samenwerkend leren is zowel geschikt voor de propedeuse- als de hoofdfase van de pabo en lerarenopleidingen. Het boek is ook geschikt als e-book.

Samenwerkend leren: praktijkboek maakt onderdeel uit van een serie over leren. De andere twee boeken uit deze serie zijn Effectief leren: basisboek en Actief leren: bronnenboek.

Wat is nieuw in de vierde editie van Samenwerkend leren: praktijkboek?
In deze vierde druk zijn talloze wijzigingen doorgevoerd. Zo begint elk hoofdstuk met een visueel element dat de lezer laat zien waar hij in het boek is. Daarnaast is de inhoud van verschillende paragrafen gewijzigd en zijn veel voorbeelden en situaties in klassen geactualiseerd.

Online ondersteuning
Studenten vinden online veel extra materiaal: samenvattingen per hoofdstuk, toetsvragen met feedback, opdrachten, aanvullende werkvormen en videofragmenten van onderwijssituaties. Docenten kunnen zelf toetsen samenstellen met Toets-op-Maat.

Over de auteurs
De drie boeken zijn geschreven door Sebo Ebbens en Simon Ettekoven. Ze baseren hun kennis op langjarige ervaring 'voor de klas', en een inmiddels twintigjarige praktijk van training en begeleiding van docenten, van basisonderwijs tot universitair onderwijs.

Auteur | Sebo Ebbens
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Onderwijs & Didactiek

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789001815462
Boekomslag voor ISBN: 9789001307493
Boekomslag voor ISBN: 9789001299231
Boekomslag voor ISBN: 9789001896522
Boekomslag voor ISBN: 9789001307509
Boekomslag voor ISBN: 9789046907221


Boekn ©