Marokko
Etnische verscheidenheid en regionale specialiteiten, dit bijzondere spanningsveld maakt de Marokkaanse keuken zo aantrekkelijk. Van Berber- tot traditionele woestijngerechten, van geraffineerde lekkernijen uit Fez en Agadir tot pikante lamsgerechten en zoete desserts met dadels, honing en vijgen - de Marokkaanse keuken gaat onherroepelijk haar eigen weg.
Toch kan ook de beginneling op kookgebied deze deels exotische en betoverende recepten zonder problemen bereiden, want naast de gedetailleerde stap-voor-stapbeschrijvingen kan de lezer ook alle belangrijke achtergrondinformatie vinden van de ingrediƫnten en bereidingswijzen die zo typerend zijn voor dit land. De bijzondere smaak- en geurtonen worden verleend door typische Marokkaanse kruiden en specerijen zoals munt, kaneel en koriander, die inmiddels in elke grote levensmiddelenzaak verkrijgbaar zijn.
Toch kan ook de beginneling op kookgebied deze deels exotische en betoverende recepten zonder problemen bereiden, want naast de gedetailleerde stap-voor-stapbeschrijvingen kan de lezer ook alle belangrijke achtergrondinformatie vinden van de ingrediƫnten en bereidingswijzen die zo typerend zijn voor dit land. De bijzondere smaak- en geurtonen worden verleend door typische Marokkaanse kruiden en specerijen zoals munt, kaneel en koriander, die inmiddels in elke grote levensmiddelenzaak verkrijgbaar zijn.
Auteur | | |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |