De gans
: geschiedenis - folklore - oude recepten - 34 recepten van Germano Pontoni - 41 recepten van de beroemdste koks van Italië // "Een dier dat herinnert aan de Oudheid"- uitgaande van deze definitie van de gans introduceert Germano Pontoni, een van de grootste Italiaanse autoriteiten op culinair gebied, vijfendertig originele recepten, die variëren van hors d'oeuvre, voorgerecht, hoofdgerecht, foie gras en dessert tot een compleet menu dat volledig op deze vogel geïnspireerd is. Tevens is er in dit boek een eenvoudige maar gedetailleerde uitleg opgenomen over de beste manier om ingewikkelde bewerkingen uit te voeren, zoals het schoonmaken en uitbenen, evenals waardevolle aanwijzingen over de kooktijden. // Vergeleken met kip en kalkoen wordt ganzenvlees in Nederland nauwelijks gegeten. Pas tegen Kerstmis, als alle registers moeten worden opengetrokken, zijn ganzenlevers en ganzenvet hier en daar te koop. Toch wordt de gans al sinds de Oudheid gehouden om zijn vlees, vet en veren. Dit boek gaat in op die geschiedenis, de verschillende ganzenrassen, het fokken enz. en de rol die ganzenvlees vervulde in Italie, met name de worstbereiding door de joodse gemeenschappen. Dit wordt geillustreerd met oude recepten, gevolgd door 34 recepten van een kok uit Friuli die zich specialiseerde in streekgerechten met gans. Hierna volgen nog meer recepten met ganzenvlees en ganzenlever van andere Italiaanse koks van wie achterin een lijst is opgenomen. Het boek werd geillustreerd met prachtige kleurenfoto's die de tekst goed ondersteunen. De omslagfoto toont een koppel ganzen. Verzorgde uitgave, receptenregisters op gerechtsoort.
Auteur | | Germano Pontoni |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |