De Indiase keuken
Er is bepaald geen sprake van één Indiase keuken. Indiaas eten kenmerkt zich door een rijke variatie van regionale kookstijlen, die het resultaat zijn van verschillende geografische omstandigheden, culinaire gewoonten en religies. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: een liefde voor kruiden en specerijen en een meesterlijk talent daar de lekkerste gerechten mee te bereiden.
Dit boek laat zien hoe u kruiden en specerijen optimaal combineert. In het Westen zijn we inmiddels bekend geraakt met de specerijen, platte broden en chutneys waar geen enkele Indiase maaltijd zonder kan. In dit boek vindt u recepten voor vegetarische heerlijkheden en gerechten met gevogelte, lamsvlees en vis. En natuurlijk ontbreken de curry's niet. Na de soms vlijmscherp gekruide gerechten zorgen exotische desserts en dranken voor verkoeling en voor verzachting van het gehemelte.
Na een inleiding in de culinaire streken van India volgt een uitgebreid deel 'warenkennis' waarin u alles vindt wat u wilt weten over typisch Indiase bijgerechten en exotische kruiden en specerijen.
Dit boek laat zien hoe u kruiden en specerijen optimaal combineert. In het Westen zijn we inmiddels bekend geraakt met de specerijen, platte broden en chutneys waar geen enkele Indiase maaltijd zonder kan. In dit boek vindt u recepten voor vegetarische heerlijkheden en gerechten met gevogelte, lamsvlees en vis. En natuurlijk ontbreken de curry's niet. Na de soms vlijmscherp gekruide gerechten zorgen exotische desserts en dranken voor verkoeling en voor verzachting van het gehemelte.
Na een inleiding in de culinaire streken van India volgt een uitgebreid deel 'warenkennis' waarin u alles vindt wat u wilt weten over typisch Indiase bijgerechten en exotische kruiden en specerijen.
Auteur | | |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |