De geschiedenis van het vegetarisme en veganisme

De geschiedenis van het vegetarisme en veganisme

We leven al zo'n tien generaties in het industriële tijdperk. Een tijdperk waarin het snel gaat. Het menselijk ras is in overdrive! Ook qua voeding. Vlees is goedkoop geworden, in massa geproduceerd We eten zongerijpte papaja's in hartje winter. Noordzeegarnalen worden gevangen in de Noordzee, gepeld in Marokko en vervolgens 'vers gevangen' gegeten in Noord-Duitsland. In de onderwaterwereld heeft plastic voorrang op het leven in zee. In het ene deel van de wereld lijden nog steeds veel mensen aan ondervoeding - in het andere deel komt steeds meer en meer obesitas, diabetes, enz voor. Met het oog hierop zou je kunnen denken dat de vegetariër, evenals de veganistische voedingsfilosofie in de vervolgopleiding, een heel jong fenomeen is dat voornamelijk ontsprongen is uit de geprivilegieerde sociale perspectieven van de Eerste Wereld. Maar dat is verre van zo!


Auteur | Daniel Hagen
Taal | Nederlands
Type | E-book
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789085067115
Boekomslag voor ISBN: 9780241472385
Boekomslag voor ISBN: 9789081016018
Boekomslag voor ISBN: 9789025904630
Boekomslag voor ISBN: 9781743794807


Boekn ©