
Paleo Dieet voor beginners: Top 30 Paleo Pasta Recepten Onthuld!
Romige Kip Courgette Fettuccine
ingrediënten
• 1 kleine ui, gehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• ½ theelepel Himalaya of fijn zeezout
• ½ theelepel vers gekraakt zwarte peper
• 1 grote bloemkool (600 g), grof gehakt
• 2 kopjes kippenbouillon
• 1 el Dijon-mosterd
• 2 el voedingsgist
• 2 el witte balsamico-azijn
• het sap van 1/2 limoen
• 1 theelepel kappertjes
• 225 g champignons, in plakjes
• 450 g overgebleven gekookte kip, gehakt (ik gebruikte gegrilde kip)
• ¼ kopje verse peterselie, gehakt (om te garneren)
• 2-3 grote courgettes, geschild en julienned
Instructions
- Schil de courgette (of niet, ik schilde de mijne alleen voor het uiterlijk en knabbelde op de schillen terwijl ik aan het koken was) en snijd ze in brede julienne-repen met een mandoline. Opzij zetten. (Ik gebruikte de bredere instelling van mijn mandoline om Fettuccine-achtige "noedels" te maken, maar je kunt ook fijnere noedels maken met de dunnere instelling of je kunt ook een plantaardige spiraalversterker gebruiken.)
- Voeg ui, knoflook, zout en peper toe aan een middelgrote steelpan. Kook op een middelhoog vuur gedurende een of twee minuten, tot geurig en enigszins zacht.
- Gooi de bloemkool erin en kook nog een minuut of twee door.
- Voeg kippenbouillon toe, dek af en breng aan de kook; zet het vuur lager en blijf koken tot de bloemkool zacht is, ongeveer 5-7 minuten.
- Kook ondertussen de champignons in een grote koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg de kip toe en blijf koken tot alles goed verhit is; Reserveren.
- Schep het bloemkoolmengsel in je blender; voeg Dijon-mosterd, voedingsgist, balsamicoazijn en limoensap toe en verwerk op hoge snelheid tot een super gladde en zijdeachtige consistentie. Gooi kappertjes erin en pulseer 2-3 keer om ze te mengen en een beetje af te breken. Giet dat bloemkoolmengsel over de gereserveerde kip en champignons en laat sudderen op een laag tot middelhoog vuur.
- Verdeel de julienned courgette over de borden en schep de kipsaus erover.
- Alleen al door de hitte van de saus wordt de courgette wat zachter, maar als u wilt dat uw "pasta" nog zachter is, kunt u de courgette ook aan de pan toevoegen, roeren tot hij goed bedekt is en een minuut op laag vuur koken. of twee.
- Garneer met gehakte verse peterselie.
Grijp het boek nu voor meer paleorecepten!
Auteur | | The Blokehead |
Taal | | Nederlands |
Type | | E-book |
Categorie | | Kookboeken |