Terroir - Jem Challender / Barista Hustle
Dit boek is door Barista Hustle gecreëerd en neemt je als lezer mee in de wereld van terroir. Door middel van diepgaand onderzoek en interviews met experts uit de koffieindustrie wordt dieper ingegaan op het effect van bodem en klimaat op het slagen of mislukken van koffieoogsten. Welk effect heeft terroir op de smaak van je koffie? En wat moeten koffieboeren hiervoor doen of laten? De diepgaande interviews en adembenemende foto's leren je hier meer over.
Beïnvloedbare groeicondities en het effect op smaakGeweldige koffie is het resultaat van het genotype van de koffieplant en het terroir - de bodem - in het gebied waar de koffieplant wordt verbouwd. De omgevingsfactoren rondom klimaat en bodem - gecombineerd met landbouwtechnieken - creëren het specifieke terroir van een koffieplantage. Sommige omgevingsfactoren die een koffieplant tijdens zijn leven beïnvloeden, zoals de hoogte waarop hij groeit, zijn onmogelijk te veranderen. Factoren zoals bodemvoeding kunnen worden gewijzigd, maar vaak alleen na enorme kapitaaluitgaven.
Om een beter beeld te krijgen van de financiële situatie van koffieplantages en hoe aspecten van terroir de vorm, grootte en andere kenmerken van een plant kunnen beïnvloeden, interviewden Jem en zijn team verschillende wetenschappers, agronomen en inkopers van groene koffie.
Dit boek onderzoekt hoe terroir het karakter van een koffie en het succes van een oogst bepaalt. Het biedt een overzicht van de factoren die je kunt beheersen en de stappen die je kunt nemen om een duurzame koffieoogst te ondersteunen en een goed smakende kop te produceren. Specifications Jem Challender - Terroir- Versie: Hardcover
- Afmetingen: 23.5 x 19.5 cm
- Gewicht: 700 Gram
- Inhoud: 162 Pagina's
- Publicatiedatum: February 2023
- ISBN: 9780646865867
Auteur | | Jem Challender |
Taal | | Engels |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |