Beyond Flavour - The Indispensable Handbook to Blind Wine Tasting

Beyond Flavour - The Indispensable Handbook to Blind Wine Tasting

Nick Jackson – inmiddels master of wine – vond het blind proeven maar lastig. Dat kwam omdat het alleen maar gebaseerd was op het smaakprofiel. Hij kwam erachter dat zuren voor wit en tannines voor rood óók een belangrijke indicator zijn voor de identiteit van een wijn. Een eye-opener.

Voor iedereen die z’n blindproefskills wil opkrikken. Let wel, dit is voor de beginnende wijndrinker misschien nog een brug te ver, maar ben je bijvoorbeeld bezig met WSET3 of WSET4, dan is het ge-wel-dig.

Details

Beyond Flavour: The Indispensable Handbook to Blind Wine Tasting is Nick Jackson MW’s book on wine tasting, released in 2020 to widespread acclaim. It describes a different approach to wine tasting than the one usually taught in wine education. Rather than focusing on the flavours of a wine as the primary means of identifying the origin and grape variety of which the wine is composed, Beyond Flavour advocates an approach based on assessing a wine’s structure. For white wines, that means acid structure, and for red wines, tannin structure. Nick argues that each major variety has a slightly different structure, and by assessing the structure, it is possible to distinguish varieties from one another without recourse to flavours, which can be inconsistent and unreliable markers.


Auteur | Nick Jackson Mw
Taal | Engels
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9780399578236
Boekomslag voor ISBN: 9780520276901
Boekomslag voor ISBN: 9789083097633
Boekomslag voor ISBN: 9780520379503
Boekomslag voor ISBN: 9780062206367
Boekomslag voor ISBN: 9781784724030


Boekn ©